Bra start

2013-05-16

Idag hade jag en sån där härlig start på dagen. Upp tidigt som vanligt, lite frukost och sedan satte jag igång med stallet. Sadlade upp Rioja och gav mig ut på en uteritt i det härliga vädret! Jag rider inte ut så mycket. Dels beror det på att vi inte har några riktigt bra uterittvägar hos oss och dels är jag så rädd om Riojas känsliga fötter så det måste vara bra underlag (definitivt inte stora stenar). Nu på morgonen så blev det ganska lång skritt (nyttigt det också) och hon var pigg och glad. På vägen tillbaka hem travade vi och galopperade en stund där underlaget var mjukare. Helt enkelt en fantastisk start på dagen. Efter det har jag fixat klar stället och alla hästar går nu ute på grönt och myser medan jag sitter på mitt kontor och jobbar.

Jag älskar verkligen maj när det är så här!! Nästan inga insekter och lite lagom varmt. Det kunde gärna få vara så här i några månader framåt. Häromdagen premiärtravade jag på Russinet! Travade hela 5 varv på banan. Hon känns ren om än lite ”stolpig”. Men det kanske man får vara när man vilat så länge. Det är nästan svårt att känna hur det egentligen är när man travar så lite och så blir man lite försiktig också i sina hjälper när de inte varit igång på länge. Jag knackade till henne en gång med skänkeln för att hon skulle bli lite mindre ”lufsig” och då så stramade hon genast upp sig som för att säga ”ska vi dansa matte?”. Då knep det lite i hjärtat på matte igen, ambitiösa Russinet med sin stora mage försökte verkligen bjuda upp till dansEmbarassed. Matte sa då genast att nej vi behöver inte dansa utan det räcker att vi försöker trava med lite större steg. Men successivt ska jag nu öka belastningen och hålla tummar och tår för att det håller.

Humpen har inte gjort så mycket mest p g a tidsbrist och vaccination men han visar tecken på att faktiskt mogna. Han skötte sig i princip exemplariskt vid senaste skoningen. Han har inte varit dum tidigare heller utan mer bara ”fiskmås” dvs inte orkat hålla koncentrationen och inte tyckt det varit nödvändigt att vara stilla. Nu stod han stilla när det var väsentligt så det är ett stort fall framåt. Hans framben ser också mycket bättre ut så vem vet det kanske blir en ridhäst:-)

Nu ska jag jobba på så jag kanske hinner sätta näsan mot solen några minuter idag i alla fall

Ha en skön torsdag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *