Börjar liksom bli vardag det här…

2013-06-14

Ja säg den lycka som varar. Jag har ju fått vara glad i flera månader ( i alla fall nästan 2) för att Rioja har varit så fräsch och frisk. Ryggen känns riktigt bra och hon verkar kunna arbeta med den på annat sätt. Det i sin tur gav ju lite skjuts på tävlingsbanan:-) Men som jag säger stup i kvarten man får glädjas över att de är friska och att man kan tävla alls. Läser både nu och då om ryttare som gräver ner sig totalt för att tävlingsmomentet inte går som tänkt och de analyserar ihjäl sig och känns allmänt pressade av tävling. Själv tycker jag att det är ganska roligt att tävla och checka lite var man står. Med betoning på ganska. De stora ridupplevelserna har jag fortfarande hemma på träning och det som driver att tävla är att se hur resultatet skulle bli om man en gång får ut samma sak på tävlingbanan. Nåväl just nu känns tävling ganska långt bort. Riojan HAR skadat sig igen. Hon är svullen i höger fram och har ett sticksår (??) i knävecket som gjort att hon fått en del lymfa i benet.

Hon tycker i alla fall att det gör JÄTTEONT och att det inte går att böja benet alls när matte lagt spritbandage. Då försöker hon lyfta det från armbågen och ser faktiskt ganska ömklig ut. Förhoppningsvis så är det inget allvarligt och sticksåret går inte djupt utan det läker på några dagar. Om inte så har det gått djupt och det blir komplikationer. Som sagt det börjar bli lite vardag att ha sjuka hästar, är det inte fraktur så är det ryggar eller kolik eller små sår. Nåja nu kanske de har skadat av sig inför vår resa nästa vecka. Vi ska nämligen fira midsommar på Gotland och gå på bröllop. Det ska bli både roligt och spännande. Lite ångest har jag haft för att lämna gården även om jag har hur bra hjälp som helst. Det är inte det som stör utan helt enkelt att hästarna gånger flera valt att skada sig när vi är borta. Dock inte när vi är i Falsterbo ska sägas, den veckan verkar vara sanktionerad. Kanske är det för att de ser det som vidareutbildning för oss och hoppas varje år att jag ska komma tillbaka som en ny och bättre ryttare, inte vet jag:-) Hur som helst så när resa är hästrelaterad så verkar det gå bra.

Lite att göra inför bröllop förstås även om jag inte behöver hålla i någondel av arrangemanget. Dock behöver man ju vara presentabel varför jag kom på att jag inte har några skor. Kan ju se lite sjavigt ut att gå barfota så jag satte mig raskt och beställde 5 par ifrån Zalando! Det var väl attans om inte något par skulle funka, jag har helt enkelt inte tid att springa på stan och leta och därtill tror jag inte att jag kommer att hitta rätt färg i alla fall.

Nåväl det var väl en kort liten uppdatering så här inför helgen. Imorgon domeri i Bälinge och sedan lite träning med en elev som kommer och bor under helgen med sin häst. Sedan ska jag väl göra något med de två hästar som ändock fungerar och rent av också försöka åka till en kompis och rida en av hennes hästar. Vi får se om jag också kan klämma in att arbeta ikapp lite, det vore inte dumt inför nästa vecka

Ha en riktigt happy friday!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *