Blocket!

2014-10-20

Det finns nog en och annan som följt mina vedermödor på Blocket de senaste veckorna. Jag har hittills inte kunnat redogöra för dem då resultatet var en överraskning till min mamma. Min mamma hjälper mig ganska mycket och hon åker en hel del bil bl a från Dalarna och hit. Hon är ju också numer en glad pensionär och har alltid haft bil vilket gör att man kan vara mer spontan. På senaste tiden har jag hört att hon är lite orolig för att hennes bil ev börjar sjunga på sista versen och att hon inte kommer att kunna skaffa en ny bil på sin pension.

Senaste incidenten med hennes bil var att radion fick tokspel och kortslöt på något sätt så att den drog ur batteriet. När detta hände så pratade vi om att skaffa en ny radio och jag lovade att kika efter något lämpligt. Vi har sedan före sommaren letat lite bil till henne men nu aktualiserades detta igen. De bilar jag tittat på är de som har högt insteg så att det blir lätt att komma i och ur. Hon har ju opererat knäet och har lite reumatiskt så att det ska vara lätt att kliva i och ur är ett måste. Därtill ska den också dra lite bensin så att den inte blir alltför dyr att köra med. Så valet föll på Mercedes Aklass. En optimal penschisbil. Det fanns också ganska många ute på nätet så jag tänkte att det här blir väl ganska enkelt. SUUUUURE!!

Första bilen jag ringde på ägdes av en kille som studerade i Uppsala och när jag väl fick tag på honom så skulle han göra massa saker med bilen innan han skulle sälja. Varför????? sätter man ut bilen om man ändå inte tänker sälja????

Den andra bilen var vi och tittade på och kom överens om ett pris. Då personen som sålde skulle åka utomlands följande vecka så kom vi överens om att jag skulle ta ut pengar (vilket i sig är ett helt företag nu för tiden) och hämta bilen på måndagskvällen. Sagt och gjort. Hämtade pengar på banken och sprang runt med dem i ett kuvert under måndagen. På em/kvällen ringde jag säljaren som naturligtvis inte svarade. Ringde sjuttielva gånger till och skickade sms. Fick efter 1,5 timmer efter det att vi skulle träffas svar att ”ledsen men vi var tvungna att åka tidigare, är på arlanda nu. Har bett men bror ringa dig ikväll”. Behöver jag tillägga att jag inte hört något från varken säljaren eller brodern?

Fick då häng på en som fanns i Växjö och bestämde att strunta i att titta på den utan ställa den på en transport upp. Men naturligtvis sålde säljaren den samma kväll som vi kom överens så det var bara att avboka transporten igen. Nu började jag på riktigt bli lite frustrerad med mitt kuvert med pengar och ingen bil. De som känner mig vet att jag i dessa lägen blir som en hund med ett ben dvs nu släpper man inte taget utan man kör hela vägen.

Så visst, såg en som fanns i Örebro till bra pris. Kom överens med säljaren (en handlare) om att komma och titta på söndagen. Av någon anledning gick jag på fredagen in och tittade på annonserna och såg då att bilen som jag skulle titta på och som då kostade 35 000 kr helt plötsligt kostade 44.500 kr!!?? Kontaktade säljaren och frågade varför priset hade gått upp med 10.000 kr samma dag som vi bokade visningen. Då svarar den att det blev något fel internt så de hade satt ut bilen för inköpspris men jag skulle kunna få den för 40.000 kr! Fatta hur arg jag hade blivit om jag åkt ända till Örebro och upptäckt att jag helt plötsligt tittar på en bil som gått upp 10.000 och att prutandet skulle börja 5.000 över det jag hade för ögonen när jag åkte dig. SUCK! Hade en del förhandling med handlaren men den var helt enkelt stockdum så den fick behålla sin bil.

Slutligen hittade jag en på Hedins bil här i Uppsala. I fredags så åkte jag och mamma för att ”hämta hennes radio” och gav oss av till Hedins. Hon tyckte det var konstigt att vi åkte dit och sa ”säljer de bilradio här?”. Nja sa jag det är en kille som jobbar här som har ett par olika radio till salu. När vi kom in så kom säljaren och utbrast ”jaha det är dax att hämta bilen”. Mamma hörde ingenting:-) Vi gick fram till bilen och när vi kom fram till den så sa mamma ”jaha sitter den i bilen?”. Nja sa jag här är din nya bilradio men det följer en bil med på köpet. Då vart hon helt tom i blicken – hon förstod verkligen ingenting. Det var nog lite som att vinna på postkodlotteriet! Hela genomgången som sedan gjordes gick nog henne förbi då hon var både chockad och tårögd men med lite träning ska hon nog lära sig hantera reglagen i bilen.

Slutet gott allting gott men jag kan säga att det dröjer innan jag gör några affärer via Blocket igen! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *