Blir det nånsin som man tänkt sig?

2017-05-15

Som hästägare så tror jag att man får snällt finna sig i att planera är viktigt men i slutänden blir det aldrig riktigt som man tänkt sig.

Jag blev ju lite wild and crazy och anmälde lille Hump till sin första tävling. Skulle varit på Tuthammaren igår i en LA3. Jag tycker att vi haft en väldigt uppåtgående period ett tag och även om vi är mitt i ett utvecklingssteg som det känns så behöver han ut och titta. Jag har t o m varit så ambitiös att jag åkt med honom till Tuthammaren vid 3 tillfällen för att träna lite i ny miljö och med andra hästar. Det har definitivt varit blandat resultat på det men det är svårt att få erfarenhet hemma. Hur som helst så sadlade jag i lördags morse och tog ut för att rida. Då började han helt plötsligt hosta och så kom det gult tjockt snor ur näsan i massor. In och tempa, ingen feber och pigg, ut igen för att röra lite på honom så att han fick hjälp att få upp slem. Kunde dock inte röra på honom i annat än skritt då han hostade och hostade. Då var det inte så mycket att fundera på, tävling var ju uteslutet.

Söndag så rann det inte tjockt gult längre, ff ingen feber och ingen av de andra heller. Ingen annan visar någon symptom alls?? Lite konstigt men min teori är att han som inte varit någonstans tidigare plockat upp något virus som möjligen de andra redan varit exponerade för och därför inte reagerar. Vi avvaktar lite denna vecka för att se hur det utvecklar sig men jag tror jag kan börja röra på honom igen om ett par dagar. Ja det är konstigt hur det kan vara.

Nåväl det goda med att anmäla till tävling har med sig är att man fokuserar lite hårdare i träning på vissa saker, det gör i alla fall jag. Min käpphäst är just att allt ska vara sömlöst och i ärlighetens namn kan de se sömlöst ut utan att det för den skull känns så. Daniel filmade när vi var på Tuthammaren och faktum är att det ser mycket bättre ut än det känns och han har blivit riktigt fin:-) En ganska lätt sida med naturlig bärighet i nacken om än lite för stel i sina bogar. Nåväl det blir till att hitta någon annan tävling. Har dock lite svårt att känna att tiden räcker till. Kanske känns det bättre när det kommer lite värme så att man gärna vill ta tillvara de ljusa kvällarna.

Tanterna skuffar på, Russin är så galet pigg så jag vet inte riktigt vad det är med henne. Detsamma gäller faktiskt Rioja något som verkligen inte har varit ett normalläge. Hon har också fått debutera som ”ridskolehäst”, det gjorde hon med den äran. Eftersom hon är pensionerad från tävling så har jag tänkt att låta lite elever få rida för att få lära sig lite position och timing. Med en riktigt bra häst behövs liksom inte en så himla bra ridlärare:-) Eller rättare sagt det blir lättare att instruera när hästen gör rätt och ger facit om ryttaren gör som man säger. Det är så himla mycket värt. Jag sitter upp på henne lite då och då också och det är så himla roligt. Det går att göra alla saker nu fast utan press och mycket träning. Vi gör lite serier – passage – piaff och har allmänt roligt – precis som det ska vara.

Så det blir inget längre än så men ändock ett livstecken – får se om jag hinner uppdatera lite bättre under våren.

Tjipp!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *