Blindstyre

2015-01-14

Det händer inte så mycket nu annat än att man slåss mot snön. Å så slåss man mot snön och sedan slåss man lite mot snön igen, suck. Detta är verkligen ingen favoritårstid för mig. I början av veckan var jag och tog en körlektion för att få lite tips inför uppkörning av utökad B-behörighet. Vet inte vad det var som hände men på väg till körskolan så fick jag något skräp i ögat. MEN som den rådiga person jag är så hade jag en extra lins i väskan så jag tänkte att jag byter helt enkelt ut den så att jag ser så bra jag kan. Gick in på toaletten och bytte lins. När jag hade bytt lins så kändes det jättekonstigt så jag var tvungen att kolla igen. Då satt det INGEN lins i ögat. Ve och förbannelse någonstans på vägen så tappade jag den. Det händer verkligen ALDRIG men naturligtvis just nu när det var lätt snöstorm, eftermiddag och mörkt och rusningstrafik. Nöden har ingen lag så jag tog den andra reservlinsen, förvisso fel styrka så jag såg som en hök på nära håll (typ läsa och titta på mobilen) och i princip ingenting på håll.

Gick ut och sa lite försiktigt till körläraren att – jag ser nog lite dåligt för jag har tappat en lins. Han ville genast byta tid men det sa jag nej till för då kommer det att dra ut på tiden.

Nåväl gav oss iväg och körde, naturligtvis på ställen där jag i princip aldrig åker vilket gör att man inte VET när det är en väg till höger eller vänster. Han sa emellanåt ta nästa väg till vänster, varpå jag stirrade som en tok i allt detta dunkla suddiga vita och försökte utröna om det överhuvudtaget fanns någon väg där. Ja lite komiskt men egentligen helt galet. Det där med synen är verkligen ett handikapp ibland, Hur som helst så avlöpte själva lektionen utan missöden. Jag backade lite här och där, inte med någon större precision ska medges men å andra sidan gick det inte riktigt att avgöra då det mest bara är vitt överallt och som sagt jag har sett bättre i mina dagarWink.

När jag väl ska göra uppkörningen så blir det en dagtid=ljust och då ser jag mycket bättreEmbarassed. Därtill kommer det inte att vara rusningstrafik OCH jag hade tänkt ladda med en massa synhjälpmedel så förutsättningarna borde vara så mycket bättre. Hå hå ja ja vad tokigt det kan bli.

Gårdagen avlöpte med två tappade tofflor i hagen och en tappad sko. Hade tur så Elin var med Lina på kvällen för att köra Diva så hon kunde lite snabbt få på en sko på framfoten igen. Att det var Humpisen som valde att ta av sig skorna behöver jag väl nästan inte nämna??Yell

Tjipp!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *