Bästa tiden

2011-04-28

Jag tror att den bästa tiden på året är nu, alternativt är det på tidig höst när insekterna har försvunnit och luften på morgnarna är kall och klar och solen fortfarande värmer skönt på dagen. Hur som helst så är det nästan likadant nu med skillnaden att man får lite olika allergier under den här perioden. För mig är det inte så farligt utan jag är nog mest överkänslig när det blir mycket damm och hårfällning. Morgnarna är i alla fall fantastiska. Hästarna har inte ro att vara inne utan vill UT för att stå och mysa i vårsolen och inga insekter har de att slåss med heller.

Anna har varit här i några dagar och rundsmörjt mig, hästar och mormor så nu borde vi vara fit-for-fight. Russinet har fått ett par dagar välförtjänt vila och Rioja ska nu sättas igång på allvar. Jag hinner rida en vecka innan det blir några dagars ledighet igen för dem för då ska jag och Daniel åka till FLORENS!

Javisst vi ska ha semester och överlämnar gården i mormors och farmors övervakande öga och till sin hjälp har de Lina så vi kan tryggt åka iväg. Det ska bli fantastiskt skönt med lite riktig semester. Vi åker för att passa på att fira att Daniel blir ”vuxen”, det blir lite annat firande också men nu är det verkligen bara en vecka kvar tills vi lyfter.

Har anmält till lite tävlingar efter det och det är ju nästan mest spännande nu att se om man kommer med eller inte:-). Vore ju skoj att få starta några gånger till under våren för att se om det går att befästa en högre lägsta nivå. Ridningen kan nu också bli mer varierad då man både kan rida ute och rida ut. Det är skönt för jag har saknat det under vintern när man fick pulsa i en meter snö för att ta sig någonstans och när skaren kom så vågade man inte ge sig ut i djupsnön längre.

Matcho har blivit av med sitt gips och jag ska lägga om foten nu varannan dag. Jag hoppas att det läker som det ska så att vi inte behöver åka in och skära i det igen. Jag tycker det räcker med ”åverkan” på honom nu. Det kan ju vara roligt att få hantera honom utan att det gör ont en gång. Nu är det också snart bara en månad kvar till dess han kommer hem. Det ska också bli roligt för då kanske det kommer att kännas som att han är vår på riktigt.

Lite arbete måste jag hinna med innan helgen infinner sig så jag önskar er alla en underbar vårdag i solen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *