Baka

2010-11-25

Bakar det gör jag inte särskilt ofta nu för tiden. Annat var det förr då tyckte jag att jag bakade mest hela tiden. Bröd på morgonen och specialiteten var havreflarn som jag bakade mer eller mindre varje dag eftersom min lillebror älskade de lite sega havreflarnen. Jag tror verkligen inte att jag kan göra sådana längre, då behövde jag inte ens ett recept. Nåväl idag har jag bakat på Anette-vis. Det blev en kalaskrans med kardemumma, kanelbullar och siktkakor. Ja det står förvissao Savoy på formarna men jag tycker det också är ett sätt att baka! Om det inte faller i smaken så kan man ju i alla fall skylla på någon annan.Siktkakor ja, jag hade en mormor som gjorde världens bästa siktkakor. Hon var en mästare på att laga mat och baka i övrigt också men just hennes siktkakor… Vi har haft dem uppe till diskussion några gånger och ingen av oss vet riktigt hur hon gjorde. Resultatet var i alla fall några saftiga skapelser som var lätta som fjun och som höll sig saftiga i flera dagar så man hann äta upp dem. Jag vet inte varför jag ens bryr mig om att köpa siktkakor när jag vet att jag i alla fall kommer att jämföra och bli direkt besviken. Nåväl på det igen bara.

Har haft hovslagaren här och han har nu utan att tvivla kunnat konstatera att han hittat felet på hjärtehästen! Det var ju inte en dag för tidigt. Hon har som han tidigt misstänkte haft en inflammation i hovarna (eller i alla fall i höger fram). Det syns tydligt i hornet och sulan behöver bli smidigare igen. Jag har en vettid på onsdag så då kan jag passa på att prata lite med vet om detta. Troligen är det kollateralligamenten dvs infästning för djupa böjsenan eller vid strålben som inflammationen varit. Vi kan konstatera att ringskor var en bra idé och hon kommer alltid att behöva det. Nu fick han verka henne ganska hårt så hon var rätt ömfotad igår. Så nu får hon stå (eller promenera lite) i några dagar i ridhuset och vara i hagen förstås men jag kan inte rida när hon är så öm. Suck ja säg den lycka som varar. Det känns ändå rätt bra att äntligen kunna ta på något när det gäller hennes ”diffusa” pulsande etc. Det är framförallt skönt att definitivt kunna säga att det aldrig varit fång! Så där har jag haft rätt hela tiden, tur att jag lyssnade på mig själv och inte veterinärer när det gällde det.

Russinet är som en björn, inte att rida men rent utseendemässigt. Tycker hon ser lite söt ut och passar mer att heta Russinet nu på vintern. Hon tränar bra! Har faktiskt bara ridit på träns och börjar få lite feeling i det nya systemet också så baske mig om vi inte ska ha lyckats få till något till den 8 december.

Ja snön viner utanför fönstret och andra saker gör sig gällande så nu är det lite spurt och sedan väntar en helg med mycket mys, umgänge, glögg och Globen! Kvistar iväg imorgon och tar stora plånboken samt bästa shoppingkompisen med mig så ska det väl lösa sig.

Ha en riktigt härlig första advent!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *