Återbesök – check!

2011-11-17

Så var återbesöket gjort. Allt såg jättebra ut och hon har så här långt ett bra resultat av operationen. Jag berättade att jag inte hör henne när hon äter (tidigare lät hon som en gris) och jag inte heller hennes andning när jag har börjat trava henne nu. Det tyckte Anders var otroligt bra. Ljudet brukar kunna vara kvar i upp till 3 månader innan alla muskler etc har ställt om. Vissa muskler har de ju skurit av när de flyttade fram strupen och de som låg framför strupen är ju nu ”förslappade” och ska hitta sin nya funktion. Vi drack kaffe på kliniken när vi kom dit och vet Anders bjöd på tårta som han bakat på morgonenWink. En riktigt kul typ det där och otroligt trevlig personal. Det är inte alltid man känner sig så välkommen och hemma när man åker till veterinären.

Vi pratade lite om hur jag nu ska träna henne och jag får trappa upp ridningen fram till årsskiftet. Fram till dess ska hon jogga och ge kroppen en möjlighet att ställa om. Sedan, sa han, från nyårsdagen så tränar du som vanligt och tänker aldrig mer på detta!

Det var så skönt att han sa så för det vet ju alla neurotiska hästmänniskor att man känner efter och så känner man efter och så analyserar man och så undrar man tills man blir alldeles nojig. Nu har jag fått en precis deadline av honom när jag ska stänga av den ”känsliga” sidan och inte se operationen som en faktor längre.

Red henne en stund i ridhuset idag och det är svårt för mig att säga hur mycket detta påverkar henne men jisse vad pigg hon är. Hon skottar på som tåget med nosen mer eller mindre i marken så det känns som att sitta på en skenande dammsugare! Det är jätteroligt för jag hör verkligen ingen andning. Tidigare hördes den hela tiden och det kändes lite ansträngt. Jag vet inte om jag inbillar mig men hon känns piggare och starkare. Kanske det är så om hon får luft hela tidenSurprised. Å andra sidan har hon ju stått i nästan 4 veckor med undantag för lite skritt i en vecka. Men som alltid med hjärtehästen så är det liksom inga bekymmer. Hon är inte stel, hon känns inte särskilt oriden men just nu är hon in i hoppsan pigg och glad är hennes matte för det.

När jag red Russin idag så fick hon hostattack?? Vet inte vad det är för varannandags virus. I förrgår red jag och då var det inte ett host. Idag red jag och då var det säkert 15 torrhostar?? Riojan däremot hostade inte eller sina första 3 fnys/host gör hon men det har hon ju gjort hela livet när man börjar trava så det var inget nytt. Tror det är psykiskt.

Nu håller vi alla tummar för att hosta försvinner och att Riojan fortsätter fungera bra under sin konvalescens.

Imorgon är det finbesöksdags! Ska försöka röja lite i huset ikväll för imorgon misstänker jag att det finns begränsat med tid. Alternativt så får Fränzi jobba ännu fortare

Ha en riktigt skön kväll!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *