Åsså satte vi…

2012-06-11

SERIEN!! Javisst gjorde vi det. Botkyrka MsvA1 igår, andra starten i klassen och vi satte också personligt rekord. Ett ganska blygsamt sådant men ändå hittills det bästa. 60,71 procent vilket innebär att vi red godkänt och att jag nu får köpa mig en frack:-). Jag sätter upp lite delmål här och där och har sagt att det blir ingen frack förrän vi ridit godkänt.

Strålande väder i Botkyrka igår och utetävling. Banan var ganska lös men med Russin gör det inte så mycket. Hon blev som vanligt ganska taggad på banan men jag tycker att jag börjar få bättre koll på det nu. Ganska nöjd med traven som flyter på utan att på något sätt vara ”maxad”, rider ff endast på att göra så lite fel som möjligt. Det är inte riktigt dax att spänna bågen i den här klassen. Galoppen ännu mer taggad med fick ihop det ganska bra, poängen pendlar mellan 5,5 och 7 så vissa saker blir helt ok. Första piruetten t ex var ganska bra medan jag ställde till det lite i den andra. Hon trodde att vi skulle öka på diagonal där och jag tog i och fick ett avbrott innan piruetten. Själva piruetten gick ganska bra men det hjälper liksom inte om man fått avbrott innan. Något byte blev lite sent i förhållande till punkten men ”piece de resistance” dvs bytena i vart 3e de satt. Trodde nästan inte på det själv eftersom vi inte lyckas med 5 på träning. Har ju envetet tränat 3 i taget eftersom jag gör något efter det tredje men på banan kan man ju inte låtsas om det utan där måste man ju försöka göra 5. Första kändes som om hon blev lite jämfota men sedan flöt de bra och blev raka och hon ökade inte heller. Faktiskt skitkul att lyckas med något bättre på tävling än träning.

Det känns inte heller som att det är så himla långt kvar till kval, igår var det ju drygt en procent så det ska väl kunna lyckas under året om jag bara får några tävlingar på mig och hästen får vara frisk. Åkte sedan hem genom ett förskräckligt Stockholm där 3 filer var avstängda p g a vägarbete på en 50 meters snutt. Russin är dock världens snällaste häst att åka med numer så hon stod som droppen hela vägen trots att det kröp fram och stundtals stod stilla i drygt en timme. Fina, fina Russinet. Idag får hon vila sedan ska vi jobba på med galoppen under resten av veckan, på TRÄNS, vilket verkar vara modellen just nu.

Känner mig lite stum i ryggen idag efter allt sittande i helgen. Först 5 timmar på en pinnstol i Jällas ridhus, tror jag måste skriva till förbundet om detta med arbetsmiljö för domare:-). När man är 20 år kanske man klarar 5 timmar på en pinnstol men vid 20 är man ju inte domare för det måste man ägna 10 år i utbildning för att bli (lite ironisk) så när man väl är klar så fixar inte riktigt kroppen den ställningen längre. Något för arrangörer att tänka på kanske. Därtill verkar vi som domare varken behöva mat eller dryck? I lördags fanns det inga smörgåsar kvar i pausen, toast var det som kunde erbjudas och jag kan säga att redan efter 10 år som domare så är man ofta less på toast och panflöjt och hästluktande filtar och sitta på ridhusbotten. Visst låter jag riktigt positiv:-) Så illa är det inte men lite eftertanke vore det bra om arrangörerna har just om hur vi sitter, det underlättar om man inte domnar i benen efter en halv klass:-)

Färdiggnällt för idag. Resten av veckan blir mer än intensiv så vi får se hur mycket uppdatering jag hinner med men en del tävlande blir det så någon rapport borde komma.

Ha en bra måndag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *