Åsså lite träning

2011-11-21

Så var det dax igen för att träna för herr de Boer!. Idag fick ju inte Riojan vara med för hon är ju under igångsättning och Russin har ju lite hosta så jag vågade inte antränga henne. Så då fick det bli min ”tredje häst” Beethoven. Vissa har det ju förspänt och kan låna ytterligare en häst när det kommer till träning. Beethoven var inte helt överens med att vi skulle arbeta så hårt men ställde upp riktigt bra. Det var intressant att rida en annan häst för Wieger, på så sätt blev vi ju helt ”nya” för honom. Han red ju Beethoven förra gången och kom ihåg ”typen” av häst. Nu fick jag koncenterar mig på att omsätta det jag lärt mig på en helt annan hästtyp än den jag rider vanligen. Beethoven har mycket energi men kanske inte lika mycket bjudning, blir gärna lite ”springig” och är ju fortfarande ganska mycket hopphäst så det där med förvänd galopp förstår han verkligen inte nyttan av:-)

Det gick riktigt bra, han lossnade fint och Wieger knackade honom t o m lite på benen i slutet av passet och då visade även Beethoven att han är dressyrstammad (pappa är Briar). Ganska höga knän och lite lyft i steget. Jag var nöjd och det var Wieger också. Jag fick t o m beröm av honom för att jag äntligen har anammat systemet dvs jag har kommit på hur jag ska hålla. Det är baske mig inte det enklaste. Att hålla men inte bli stark och mjukna utan att tappa kontakten. När man väl får dit det så går det riktigt bra. Det var speciellt roligt att känna att det går så bra att omsätta på en helt ny häst och Beethoven är på många sätt väldigt mycket enklare än t ex Russin som verkligen är mycket större. Å andra sidan är Russin enklare för hon är lite mer skolad och mjukare i sina sidor så det är som vanligt, hästarna har sina styrkor och svagheter precis som vi ryttare.

Ja roligt är det i alla fall och ännu roligare när man till slut får beröm för att man gör ett bra jobb med hästarna. Det är ju ändå en hel del slit man lägger ner.

Riojan är fortsatt pigg. Husse fick rida henne i lördags i ridhuset och hon fortsatte som ”Enköpingsexpressen” dvs var pigg och glad. Hon såg jättefin ut och det såg framförallt lätt och okomplicerat ut när han red. Det känns verkligen riktigt roligt. Russin är också riktigt fin, lite syng med hostan tycker jag då hon känns riktigt fräsch i övrigt. Jag pratade med min vet idag och vi avvaktar en vecka till innan vi gör något. Hon har som sagt ingen feber och hostan kommer först efter hon har ansträngt sig lite så vi hoppas på ett övergående virus.

Så nu är det en vecka framför oss igen och den blir lite kortare än vanligt då jag avser att bänka mig på Globen på fredag. Det ska bli så roligt och inspirerande. Vågade också titta på världscupen igår och jag säger bara hatten av för Roffe, vilket stim han är i nu. Alla måste komma ihåg att rösta fram honom när det gäller Jerringpriset, det vore väl ändå en höjdare!

Ha en bra vecka!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *