Åsså igen

2012-05-04

Hurra för hjärtehästen! Fick sadla ut henne igår kväll 21.23 (fast det blev närmare 21.30) för att rida en MsvC1 på Tuthammaren. Första hemmatävlingen för nya klubben. Roligt, trevlig och faktiskt bra väder trots att solen gick ner innan vi var klara. Riojan var otroligt lugn när jag flätade, det tackade jag för då hon senaste tiden mest koncentrerat sig på hur hon bäst får mig att ramla av pallen när jag ska knoppa. Nästan så jag undrade hur hon skulle vakna till dess det var dags att starta. Kan ju tilläggas att den tiden på dygnet är inte riktigt min tid på jorden, då vill jag ligga i soffan och somna till något meningslöst program. Hur som helst så piggade vi på oss både jag och hon. Hon kändes riktigt taggad och pigg på framridningen och jag blev lite orolig när det blev förskjutning på starttiden men lämnade framridningen och red ut på slingan de har runt Tuthammaren istället. Allt för att spara så mycket krut som möjligt.

Inne på banan spände hon till i ungefär ett halvt varv sedan kändes det som om hon slappnade av och behöll sin energi. Hon hade varit lite ambitiös på framridningen och försökte göra byten på korta diagonaler så jag red någon kort diagonal innan start för att kolla hur mycket hon skulle ladda.

Inridningen blev ok men sedan bestämde hon sig för att vara ”Salut” i halten så det blev väl sådär. Mellantraven började bra men sedan var det dags för toalettbesök, det är inte hennes paradgren heller att göra under rörelse och i ärlighetens namn svårt att träna på då det är så sällan det händer under ridning. Ja ja det var mest att låtsas som om det inte händeCool. In i första skolan och den funkade för en gång skull. När jag bad om mer trav så svarade hon upp istället för att bli ”ballong”. Resten av traven gick fint och hon gjorde jättefina skolor med bra energi och form. Kändes härligt att få rida ut dem för en gång skull. Vi kan ännu lite till men jag ”safear” ff för att minimera missar. Tycker att jag fick en ok bedömning men lite snålt på skolorna men det är väl bara att rida lite bättre och våga mer så ska jag väl kunna sätta 8 or på skolorna. Hon gjorde åtminstone nån som jag såg själv i spegeln igår som jag tycker kunde vara värd en 8. Galoppen flöt på bra utan några större missar, lite dåligt ridet av mig till andra enkla bytet men det första blev kalas. Kunde kanske rida lite bättre väg här och där men jag får väl skylla på min dåliga syn och kvällströtthetWink. Belönades med 65,5 proc och en tredjeplacering så hon fick springa ärevarv igen. Hade samma proc som 2an men hon hade någon koeff högre så då blev det en tredje istället. Det betyder inte så mycket för mig men känslan, energin som jag hade igår den tar jag med mig. Jag vet att jag har så mycket mer att plocka ur den här fantastiska lilla hästen men planen har nu varit att inte skapa press på tävlingsbanan utan lugn och avspändhet och jag hoppas att gårdagen var ett steg i den riktningen.

Har lite problem just nu hur jag ska formulera den fortsatta säsongens mål, jag har ju uppnått de mål jag satte för henne den här säsongen och jag har några tävlingar kvar med henne så jag får klura lite hur jag ska förhålla mig till dem. Om vi håller oss friska och krya har vi 4 starter kvar på våren. En MsvB2 och tre MsvC, sedan kanske det blir någon start i juli. Jag får försöka satsa på poängrekord eller nåt varje tävling, våga sätta lite mer press och tänja lite mer. Sedan handlar det också om att befästa bytena då jag tänkte att hösten ska ägnas åt MsvB då ska vi vara klara med MsvC och gå vidare.

Russinet då? Jo hon rehabbar med sin rygg, går i pessoalongen och ska börja ridas igen till helgen. Hoppas att det är bättre nu med hennes rygg. Hennes säsong har blivit helt omplanerad så ifrån att ha planerat en hel massa starter med henne så blir det om det nu fungerar som det ska ev 4 starter, en MsvB och 2 alt 3 MsvA. Det vore skönt att få rida några nu på våren i alla fall för att sedan komma igen med henne till hösten. Ev kan det bli någon start med henne i sommar också om hälsan vill. Jag har det för tillfället i alla fall förspänt som för en gång skull har en som är hel och frisk i alla fall (peppar, peppar).

Nu ska jag som är lite trött i mössan trumma på med jobbet, ha en bra fredag och en riktigt skön helg!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *