Åsså en gång till

2013-09-19

Ja det här med häst är verkligen inget självspelande piano. Nu har Rioja vilat i en månad och vi har kollat henne igen och hon ser riktigt bra ut. Har ff liten reaktion på höger fram och vänster bak men för liten för att behandla. Så ordern nu är att sätta igång henne. Tror inte jag kan räkna antalet gånger jag gjort det men visst gör jag det igen. Jag vet att jag avskrev henne någongång 2010 men efter det så vände det rejält och jag fick under perioder min fina ridhäst. Nu satsar vi en gång till på att få ihop alla delar och få henne frisk och sund. Hösten är ju liksom helst avslutad för hennes del och jag ser höst och vinter an och hoppas att vi ska hitta ett sätt att ev kunna få en hel tävlingssäsong nästa år och inte bara 5-6 starter.

Hur som helst så gjorde hon en fin säsong så kort den nu var. Tre MsvB2 hann vi starta dels på tävling och dels på KM med procenten 63-66 procent och det får betraktas som väl godkänt för en häst som eg bara byter åt ett håll och inte alltid på tävling:-) Hon startade 3 MsvC också, en ganska platt och tråkig start som jag analyserade, spottade i nävarna och kom sedan igen och red på 70 och 68 procent med vinst och andra plats som resultat. Mer än väl godkänt och dessutom en revansch på MsvC2 som är ett program jag aldrig gillat:-). Nåväl min lilla prinsessa bor ju speciellt långt in i mattes hjärta så visst får hon ytterligare en chans,

Drottningen tuffar på, är ömsom kalasfin och ömsom het och stark. Ska göra en start till på lördag sedan blir det inget mer denna säsong. Dels för att jag tycker att vi ska sluta med MsvB och dels för att vi behöver mer grundträning för att få tillbaka mellangångarter och styrka. Jag vill ändock testa framridning en gång till för att se om jag kan hitta en bra temperatur som jag kan ta med mig till nästa säsong. Då vill jag starta StGeorg och försöka ta nästa kvalgräns.

Lille Humpis tycker jag går från klarhet till klarhet. Han är lite bättre för varje gång jag rider och det är väl ett gott tecken. Har pratat med hovslagaren och vi har bestämt att vi avvaktar med att sko honom i bak till våren. Han kommer att få träna på ett tag till och sedan blir det säkert några lugnare perioder under hösten/vintern, dels beroende på väder och vind och ork och dels på hur arbetssituationen ser ut. Man är ju inte sitt allra piggaste under hösten, det vet jag ju,.

Nu lite restarbete för dagen och sedan lektion och sedan rida, ja det är väl bara att tuffa på en stund till

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *