Är det verkligen höst?

2014-10-27

Ja om man går på temperaturen så är det inte särskilt mycket höst men mörkret gör att man blir medveten om att det är det ändå. Alla har väl sagt det som är värt att säga om vintertid så jag struntar i det idag. Nån gång så ändras det säkert.

Jag är i alla fall glad att det är varmt ff. Min rygg håller sig så himla mycket bättre om det inte är frysgrader. Hästarna verkar också gilla vädret. Russin är liksom Rioja pigg som en mört. På sätt och vis är det lite tokigt att jag avslutat säsongen redan då dem båda visar fina takter just nu. Jag är i alla fall inte så sugen på att tävla mer under hösten utan tycker det är ganska skönt att gå in i en träningsperiod där det inte är så styrt. Lille Humpen har ju skött sig fint den senaste tiden. Tyckte dock igår att han kändes lite ojämn när jag började. Vet inte om det var så eller om det var att han var stel för att jag hade ”böjt” så mycket på honom dagen innan. Man behöver ju ibland också tänja lite gränser för att komma vidare och det gjorde jag dagen innan. Jag tycker dock inte att en ung häst ska behöva få så mycket träningsvärk. Han har å andra sidan också sin ”växtperiod” den här tiden på året. Det är då han vuxit som mest. Även om inte tillväxten är så kraftig just i år så är det dock ff en del växande som ska göras och sker just nu. Det kan också göra att det blir lite ”ojämnt” i rörelsemönstret när kroppen inte riktigt hänger med knoppen.

Nåväl det är bara tiden som kan utvisa vad som är vad och eftersom det inte finns några yttre synliga skavanker så kör vi väl vidare till dess att det blir något – eller inte.

Har lite resande i veckan men annars mest på hemmaplan. Avslutar fredagen med att få fredagsmys besök av fin fina kompisar. Det ska bli himla skoj.

Nu önskar jag alla en riktigt trevlig vecka!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *