Äntligen lugnt

2014-09-11

Det var värst så dålig jag blivit på att uppdatera men får väl skylla på att livet är mer som normalt så här när hösten kommer. Det innebär att det tagit riktig fart på jobbet och med faktiskt 3 friska hästar (törs ju inte skriva det knappt) så fylls dagarna utan några större problem. Stallet är ju fullt också och vi har två nya valacker som nu stått 1,5 resp snart 1 månad och det är så lugnt! Alla ihopsläpp har gått fantastiskt. Inte ens ett pip vid första mötet och det måste vara någon form av rekord. Flocken är lugn och de har hittat sina konstellationer så det känns verkligen jätteskönt. Vi har haft så många valacker som det varit ett eller annat problem med så det verkar som att en valackflock verkligen är ett pussel att få till.

Hästarna då? Jo Russinet kommer igång allteftersom. Tycker att det gått så lång tid men hon opererades i början av juni och sedan hade hon några veckors boxvila och totalt 6 veckors vila så hon började promenera i början av aug. Det är ju faktiskt bara 1,5 månad sedan men eftersom hon inte gjort något vettigt sedan mitten av april så behöver igångsättningen också vara försiktig. Jag har bara ridit några pass på henne och också lite på stubben. Märker att hon tappat lite flås och spänst men hon känns ok att rida. Hon är ju faktiskt ganska välutbildad och även om hon inte tycker att hon har någon ålder så är det ändå en 17 årig häst som ska sättas igång så det kräver lite varsamhet. Daniel rider henne jättefint och han har också börjat göra lite byten:-) Roligt när de blir så välutbildade och kan sina saker så att de kan fungera som läromästare. Russin har liksom lite ”tålighet” idag när det gäller bytena så det behöver inte bli helt timat och rätt utan hon fattar ändå vad man vill och så gör hon det. Tänkt det hade jag nästan inte kunnat tro när vi började med bytena då hon var mer vild än tam, att hon skulle kunna fungera som läromästare för detta. Men är man drottning så är man:-)

Riojan tuffar på, tog av sig en framsko och slet samtidigt bort en del av väggen på utsidan, inte så bra när det gäller hennes fötter. Men jag har duktiga hovslagare så han lappade ihop foten med lite plast och flytsulor så det verkar fungera. Vi tragglar på med bytena och det går ok, åtminstone mycket bättre än tidigare så vi får se hur det kommer att gå på tävlingar framöver.

Lille Humpen har mot alla odds behållt sina skor på fötterna. Han har ju bara en ”halv” på sin högra framfot men det fungerar bra i alla fall i ridhuset. Törs inte riktigt rida på något annat underlag innan han är riktigt skodd igen. Men jag kan rida och det är huvudsaken. Nu har jag ju ridit flera gånger kontinuerligt och tänk vad det gör för utbildningsnivån:-) Senaste passen har han varit jättefin. Han har ändrat på sin fullblodstrav och travar nu på som ett halvblod. Är lätt och fin i formen och lyhörd för gas och broms. Vi kör mycket variationer och allteftersom hoppas jag registret utökas. Senaste tiden har vi också lagt mycket energi på galopp skritt vilket var väldigt jobbigt till en början med protester men nu verkar det lossna. Öppna är något som fungerar riktigt bra och där han växer i traven till sin mattes glädje, sluta har han ännu inte riktigt förstått. Bakdelsvändningar går helt ok och skänkelvikningar likaså. Däremellan lägger vi också in något byte och han är riktigt duktig på det. Så det ser lite lovande ut för lille ”måsen”. Jag får ofta frågan när han ska ut och starta och jag svarar att det blir när han har 4 riktiga skor på fötterna. Det innebär å andra sidan att han kommer ut tidigast i vår, fötter som inte håller tar tid….. Men han är bara 5 så han får väl helt enkelt få tid på sig.

Så det var lite status på hästfronten, nu åter till återstående jobb,

Ha en bra torsdagskväll!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *