Vilken hastighet

2010-10-28

Fortsätter att vara stolt över simpla saker som att lyckas sätta på mig strumporna. Jag har dock vridit upp aktiviteten något så för att inte Daniel ska behöva vara uppe med mjölkbönderna så har jag så smått börjat göra lite stalltjänst. Någon som vet hur lång tid det tar att mocka med bara armarna? LÅNG tid. Någon som vet hur svårt det är att mocka med BARA armarna? SVÅRT!!! Jag upptäckte dock att det finns andra saker som är ännu svårare. Det är att ha impulskontroll. Det har jag förvisso tränat en hel del på genom åren bl a i relationer med människor och det har nog varit bra. Nu skulle denna impulskontroll översättas till att INTE reagera när en kvast ramlar, eller en bunke far iväg på golvet.

Normalt sett så har i alla fall jag ganska högt tempo när jag fixar i stallet och en förutsättning är ju att man kan arbeta med hela kroppen. Det är ett rent gympass om man gör det på rätt sätt! Nu är ju inte kroppen hel alls och rör sig försiktigt så när en sopkvast ramlar för att den står lutad mot väggen så krävs det all kontroll i världen för att inte hastigt sträcka sig efter den. Det är de där små grejerna som skulle kunna ställa till det för mig känner jag.

Det är lätt att glömma att man inte kan göra vissa rörelser, i och för sig blir man snabbt påmind om man ändå framhärdar men när man gjort en sak 1000-tals gånger så sitter det så i ryggmärgen att det nästan är omöjligt att radera utan mycket tankekraft. Vet någon hur svårt det är att köra bil och vara HELT avslappnad och andas?

Det finns studier på att man gör lika i samma sammanhang jämt. T ex när man duschat och man torkar sig så gör man det efter samma mönster varje gång, jag var tvungen att kolla och konstaterade att ja så var det. Vänster ben först sedan kroppen och så vidare. När man smörjer händer gör man på samma sätt. När man kokar kaffe, det finns ett otal tillfällen som man övat in. Just nu så fönar jag håret i köket för jag når inte ner till eluttaget i badrummet:) Inte behöver jag någon spegel för jag gör ju likadant varje morgon. Däremot behöver jag en spegelbild att ”luta” mig emot och det har jag i vitrinskåpet i köket. Inte för att jag ser något i det utan helt enkelt att det är en reflex. Märkligt! Ja sådana här gånger så kan man verkligen ta reda på hur ens rutiner ser ut eftersom de blivit störda i grunden och jag nu måste göra på annat sätt.

Det är inget fel på det heller men det går väldigt mycket långsammare! Skulle nog kunna longera hästarna nu i alla fall, det är ju bara den där lilla detaljen att få på dem utrusningen som spökar. Ska se om jag kommer på något snillrikt. Nåväl om man ändå ska leva i nuet så finns det väl ingen anledning att ha bråttom.

Tjipp!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *