Tävlingssäsongen

2010-10-10

Ibland gör man saker som man vet att man inte ska. Igår vaknade jag och kände att ”neeej jag vill inte tävla”, orkar inte, har ont i kroppen och känner mig helt ur slag. Släpade mig ändå upp, åkte den rent bedrövliga vägen ut till Kullavreta (lär inte hända igen) och red ändå. Ja det kan inte bli så himla bra då. Jag skulle ha avslutat säsongen med tävlingen i Gävle när jag ff tyckte att det var roligt och jag fick något positivt med mig. Tävlingsplatsen var fin men inte speciellt lämplig. Folk åkte både i terrängen och på lite olika platsen eftersom det inte går att mötas på vägen på flera kilometer (inte så genomtänkt). Russin var brunstig och laddad. Jag har ju lovat att inte gnälla över det och jag fortsätter så. Fick henne inte att spänna av på framridningen heller inför första klassen och det är lite ovanligt. Hon var spänd och ganska stark men gjorde inget särskilt på banan. Ja banan ja, förskräckligt underlag, vågigt och ojämnt, trist när det är så på diagonalerna så att man får lov att smyga i mellantraver.

Till andra klassen så bestämde jag mig för att försöka sätta ihop henne mer, ryggproblem eller inte. Det gick rätt ok, traven var lite spänd men hon kopplade av och gjorde sina fina mellantraver(så bra det nu gick på underlaget,hmpf). Inför fattningen från skritt så blev det lite ”för” bra. Hon kom ihop sig och jag tror att det ff känns i ryggen då och då bar det av rakt opp. En extra konst som vi vet kan förstöra ett helt program. Nåväl jag gjorde en liten volt klappade på henne och släppte på spänningen. Därefter RED jag galoppen. Jag var jättenöjd med den då jag kände att jag kunde rida från punkt till punkt, hon la sig inte i händerna och kändes bärig. Flera byten kändes faktiskt som på framridningen och det var skönt att få det med sig efter en i annars ganska meningslös tävlingsdag. Man kan verkligen inte prestera om man inte tycker det är roligt. Det var den läxan!

Nåväl man ska summera och lära sig och det är dags att summera tävlingssäsongen. Är jag nöjd? Nej. Har jag nått mina mål? Nej. Jag det kändes ju som en ganska tråkig summeringWink.

Naturligtvis finns det saker jag är nöjd med men jag måste ju börja med den stora summeringen och vara realist i den. Därefter försöker jag hitta det som var positivt som jag kan ta med mig in i vinterträning och förhoppningsvis nästa säsong.

Jag har nått vissa delmål. Jag såg till att fokusera för att ta två kval till Msv B och det gjorde jag på de två starter jag planerade. Därefter började jag starta 2 klasser för att ha en och ”spöka och testa i” och en att försöka rida. Det börjar kännas bättre. Russinet har blivit fantastisk att ha med sig på tävling. Det var inte något mål utan snarare något som bara hände. Helst plötsligt kan hon koppla av mellan klasserna och stå på transporten. Det är något jag nästan aldrig trodde skulle hända.

Varför blev det som det blev? Ja hon har gjort ganska många starter på 60% i Msv B4 och det kan ju kännas rätt ok men känslan har inte riktigt varit där. Efter hennes ryggproblem för ett par år sedan så har hon under korta stunder varit sig själv men långa perioder varit lite ojämn i humör, bjudning och smidighet. Efter det att det släppte för några veckor sedan så har jag inte riktigt vågat träna för tävling utan mer tränat för att hålla ryggen ok. Jag tror ff det är det bästa. När jag som igår fick en bra känsla i galoppen där jag har ryggen att sitta på så blir det sååå annorlunda.

Anmärkningsvärt är att se att vissa domare tycker bättre om ”sågbocken” som är lite stum och framåtstupa och jämntjock än vad de tycker om den rörliga, energiska hästen. Jag vet vad jag gillar så då kan jag lämna bedömningen därhänSmile. Jag känner i alla fall en stor skillnad på henne nu och hoppas verkligen att jag kan få det att hålla in i nästa säsong. Hade gärna haft den här känslan tidigare under säsongen.

Det ska blir roligt och intressant att se vad Wieger säger och om han har några bra tips på träningsupplägget.

Pressfotografen var på plats och fotade. Jag tror han får sluta med det så att han kan hjälpa mig att analysera ritterna iställetLaughing

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *