Ruskigt!

2010-09-20

Ja den där gästbloggaren där satte han huvudet på spiken! Värt att tänka på resten av säsongen minsann.

Ja ruskigt var det på tävling i lördags och ruskigt var det väl imorse när man vaknade upp till valresultatet. Jag kan bara säga att vi tillsammans kollektivt måste skämmas över att vi nu har ett parti med en sådan människosyn i vår riksdag. Det är sorgligt och bedrövligt och måste stämma alla till eftertanke.

Ruskigt var det i lördags också när vi tävlade. Jag lyckades att klara mig mellan regnskurarna och det var nog dagens största prestation. Red två klasser som varit planen för hösten och tycker att det fungerar rätt bra. Jättespänd i första klassen men faktiskt helt ridbar och mer avspänd i andra klassen sånär som när hon fick syn på människa i regnponcho på läktaren. Levande tält är inte Russin van vid.

Jag har ju senaste tiden beklagat mig över att det är något som inte känns rätt, att hon står emot, är stum och allmänt ovillig. Sedan hände det ju något i veckan där hon initialt i passet var direkt halt när jag vände till höger och efter det har det släppt. Hon känns helt annorlunda men jag har inte riktigt vågat sätta ihop henne utan vill att hon ska strecha och ”mata på” så mycket som möjligt för att få muskulaturen i ryggen att få genomblödning och slappna av. Jag tror verkligen att det hjälpt till. Det innebar en del missar i programmet i och med att jag inte satte någon riktig precision och fick tyvärr inte ut av skolorna då hon var lite spänd,  men med bra ridkänsla, att hon kändes positiv igen inne på banan, inga extra konster och en bra konstruktiv kritik så var jag väldigt nöjd med MsvB4an. Landade på 60% och för dagen var det helt ok.  Jag hoppas att det nu kan hålla i sig och bli bättre de sista starterna för säsongen.

I laget i övrigt red Malin och Emilie. Jag såg Malins ritt och var jätteimponerad av henne. Hon hade varit osäker på om hon verkligen skulle prova MsvB4 denna säsong men gjorde en jättefin och mjuk ritt på Remi. Lite missar här och där men det drar bara ner betyget på den ingående rörelsen, det ”förstörde” liksom inte intrycket av att det var bra flyt och mjukt. Jättebra gjort Malin! Ulrika och Rolle fick vi klara oss utan denna gång för Ulrika var inte kurant men hon gjorde sig minst lika bra som pressfotograf (hon kan ju dessutom editera i Photoshop så då kan det ju bli extra bra). Emilie såg jag inte och har inte heller hört hur det gick men henne är jag imponerad av alltid eftersom hon tar sig an dessa klasser på en ridskolehäst så hatten av för henne!

Min personliga pressfotograf som börjat bli riktigt skicklig låg i buskarna (eller stod för det var blött) och fångade Russinet även denna gång. Antingen är hon tacksam att fota eller så är hon bara vackerWink

Jag håller tummar och tår för att jag ska kunna skruva upp träningen på henne nu och behålla den fina känslan jag haft de senaste 5 dagarna. Är faktiskt lite trött på alla dessa skavanker som gör att man ständigt sitter och känner efter hur de egentligen mår. Nu ser hon i alla fall ut att må riktigt bra. Därtill kommer Anna till helgen och ger henne behandling så då får hon lite extra energi.

Måste också gratta Annika och Grace som var iväg igår och gjorde sin första start efter Annikas otäcka vurpa. Det slutade med placeing i 1.10, stort grattis Annika du ser vad bra det blir om du bara håller dig på rätt köl! Smile

 

 

 

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *