Planer

2010-10-05

”Planer är meningslösa men planering är oundgänglig”, var det någon klok människa som myntade och det är så sant. Eftersom jag driver ett antal projekt så är ju planering en av mina huvuduppgifter. Det är lite konstigt att man tar med sig sin yrkesroll i allt annat man gör också? Eller så är det inte det minsta konstigt. Hur som helst ägnar jag mycket tid åt planering. Kalendern är nästan lika viktig som mitt hjärta och utan den så är jag verkligen lite ”lost”. Det som är konstigt när man planerar är att man aldrig egentligen tänker in att man kan vara trött eller att det blir en mörk och ruggig dag som gör att man inte egentligen vill vara så full-planerad. Det är väl det som är tjusningen med planering, när man är i den fasen så orkar man ju verkligen allt. Det är kanske inte riktigt sant när man sedan ska fullfölja planen.

Nu planerar jag för en utbildning på torsdag/fredag, jag planerar möten som jag ska försöka klämma in innan dess, jag planerar ridlektioner, min egen träning, tävling och kommande behandlingar etc. Ja mycket planerande blir det.

Igår hade vi vårt andra möte i Dressyrkommittén. Den här gången åkte jag själv så jag både hittade och var i tid! Vi gjorde lite planering i kommittén också (för säkerhets skull) så att vi har någon verksamhet att ägna oss åt 2011. Det blir säkert roligt när det ska genomföras. Klokt nog så la vi vissa aktiviteter på våren vilket borde borga för att man kan vara lite vårtrött men ändå ha hopp om livet.

Ja det är ju dax att börja planera för lille skrutten också. Planen nu är att han ska äta upp sig lite, bli kastrerad och sedan börja hanteras lite och växa, växa, växa. Ja den känns ju inte så svår den planeringen varken när det gäller planen eller själva genomförandet. Det är väl kastrationen då som kan ikullkasta annan planering (som att det inte ska bli några komplikationer) men jag håller tummar och tår för att det fungerar.

Helgen bjuder på sista starten för hösten och det ska verkligen bli skönt att säsongen är över. Det hade dock varit roligt om jag hade haft den här känslan i hästen när säsongen började men bättre sent än aldrig. Nu planerar jag för en lång uppbyggnads och rehabperiod efter tävlingssäsongens slut och hoppas komma ut fräscha till våren.

Det är ju en stund till dess så jag hinner säkert planera mera…..

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *