Makalöst

2010-09-21

Jag har ju skrivit en del om Russins period som en ”död gris”, lite ovillig, lite missnöjd, energifattig. Jag har under en tid funderat på om det är hennes rygg som spökar igen. Troligen var det så och i förra veckan körde jag en del hårda rehabpass med henne som resulterade i att hon blev blockhalt under ett pass och sedan bara ”släppte” det?!!

Efter det så har hon känts pigg, jag är ff lite osäker när jag rider henne eller snarare försiktig dvs jag vill inte riktigt sätta ihop henne så mycket då jag vill att den muskel som nu verkade släppa ska få en möjlighet att komma till arbete och slappna av.

Igår var vi ut och skrittade i kvällssolen, klättrade lite uppför och nerför och skrittade i rask takt. När vi kom hem så strechade vi (som vanligt) och det knäppte lite i Russins rygg så det verkar släppa ännu mer och framförallt inte gå tillbaka. Håller verkligen tummarna för det nu. Det som var mest anmärkningsvärt var att hennes högra hasgalla är borta! Hon har haft en ganska kraftig hasgalla i ett par års tid, ända sedan hon gjorde sig illa i ryggen första gången. Sedan hon blev så där halt under passet i förra veckan så verkar  det ha hänt en massa saker. Bl a just det att gallan verkligen är borta. Jag kollade på henne imorse också eftersom vi ändå hade varit ute igår och då kan ju gallan gå ner av rörelse. Men se, ingen galla på morgonen heller! Jag undrar verkligen vad som hände, om det kan vara så att någon muskel var så spänd så att den har tryckt på en nerv som dels gett smärta och dels svullnad. Jag känner ju igen det från min egen rygg så jag misstänker att det kan vara något liknande även för henne.

Det känns ”magiskt”, roligt att rehabträning kan ge resultat och lite oroligt förstås om det inte håller. Men nu jobbar vi vidare och Anna kommer ju så lägligt nu på söndag så att hon kan få lite extra hjälp med sina muskler.

Det börjar närma sig den 18/10 och det verkar som om vi blir ett gäng som kommer att rida för Wieger. Superkul verkligen! Jag var och tittade på träningen i fredags och fick TON av inspiration. Han gör ett otroligt jobb med ryttare och hästar och jag är verkligen tacksam om jag får möjlighet att ta del av den erfarenheten.

Sitter här och titta på köpekontrakt också, jodå nu är det så nära det kan vara. Ska skriva på det och skicka iväg och sedan ska jag ordna så att lillungen får komma hem från betet, bli valack och sedan växa. Känns ff inte på riktigt men det kanske det gör när den kommit hem och man får träffa den lite mer.

Mormor har åkt hem för att pausa ifrån oss en stund igen. Lite synd för då får man återgå till att äta snabblagad lite halväcklig mat för att få näring till skillnad från goda korvgrytor, kålpuddingar, fläskytterfilé och annat gott vi ätit under tiden. Hon kunde gott flytta in här så det blir någon ordning!Wink Hon får pausa en stund och sedan komma tillbaka.

Hoppas på att hösten nu ska gå över i en torr period. Hösten är f ö förmodligen min favoritårstid i alla fall när det är höga klara dagar med många färger och inga insekter. Skulle vara skönt om slutet av september och oktober blir så.

Må så gott och grankott!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *