Klåda

2010-09-23

Visst är det väl bland det värsta som finns? I alla fall om man inte kommer åt att klia där det kliar. Satt precis och såg genom kontorsfönstret att Riojan och Russin försökte hjälpa varandra. Eller rättare sagt jag såg att Riojan som fäller otrooooliga mängder hår just nu, försökte få hjälp av Russin att komma åt att bli kliad där det behövdes. Russin däremot verkade lagom intresserad, kanske beroende på att hon inte vill ha hår i munnen?

Sedan jag hade en frozen-shoulder så har jag inte riktigt samma rörlighet i axlarna längre. (Eller så beror det på ålder?!) Hur som helst så kan man ibland drabbas av att det kliar så där mitt i ryggen där man verkligen inte kommer åt. Det var ju inte så förr, då var man ju mer som en rörlig ormmänniska och kunde klia tillbaka oavsett ställe på just ryggen. Nu finns det ju fantastiska uppfinningar för att komma åt att klia men jag vet inte om man alltid har lust att bära sådana tingestar med sig. Det innebär förmodligen att om man införskaffade en ”förlängd arm” som man kan använda just för det ändamålet så kommer den förmodligen att ligga hemma på köksbänken när man verkligen behöver den. Det skulle kanske också uppfattas märkligt om man springer runt och har ”kli-attiraljer” i väskan. Framförallt nu när jag imorse på morgonTV såg att de förevisade luskammar och andra lusmedel. Det är tydligen ”säsong” för det nu.

Konstigt, jag vet att vi hade såna utbrott då och då när man gick i skolan men jag trodde det hade försvunnit. På den tiden (för typ 1000 år sedan) så sprang ju alla runt med kammar i bakfickorna eller borstar i väskorna för att ständigt putsa på sitt utseende. Det måste ha berott på att vi inte hade så bra hårprodukter som vi har idag. Då fick man fixa frillan många gånger varje dag p g a svagt spray eller att pappa inte ville låna ut sitt raklödder för att man skulle forma sin frisyr. Idag finns ju en uppsjö av skum, vax och potenta hårsprayer så man kan lämna kammen hemma.

Ja klåda kan tydligen ta sig olika uttryck, detta kanske kan tolkas som skrivklådaWink

Ha en skön septemberdag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *