Husdjur

2010-09-14

Jag älskar husdjur! Det är en av de bästa sakerna med att bo på landet, att jag kan ha husdjur. När vi flyttade in för 4 år sedan så fick vi ”ärva” Frida och Bob då de inte trivdes med de tidigare matten och hussens hundar. Sedan gick det till förra sommaren då en kund till mig berättade att han fått kattungar och de var blandning maincoon-norks skogskatt och bondkatt. Då kom jag på att jag faktiskt bor på landet så jag kan ha fler husdjur!! Sagt och gjort så köpte vi Stina och Bettan (eller Latina och Bossanova som de eg heter).

Igår hade jag tydligen turen att få ett husdjur till. Det var absolut inget som jag räknat med eller som jag ens skulle kunna komma på att införskaffa. Jodå EN MUS!!!

När jag kom hem och gick in i köket så prasslade det till ovanpå kylskåpet. Det lät som om det var väldigt mycket INNE i huset och inte i väggen, vilket är mer vanligt. Jag och Bettan smög runt som två tigrar i köket och SE DÄR en svans stack fram bakom kylskåpet.

Jag förpassade mig snabbt till telefonen och ringde Daniel. Han hade tänkt att åka till Gränby och rösta innan han åkte hem men se även vår demokratiska plikt får stå tillbaka när köket är invaderat av möss!

Jag pratade allvar med Bettan om vilken uppgift hon nu hade och satte henne i husarrest (eller kanske musarrest) för att själv förpassa mig ner till stallet och invänta kavalleriet. När Daniel så kom hem så fanns naturligtvis ingen mus kvar i köket. Bettan hade tröttnat på sin musvakt och gick ut och jag har sedan dess gått runt i huset, ryckt till vid minsta prassel och lätt stirrigt blängt på golv och väggar för att se om vår nya gäst gömt sig någonstans.

Egentligen vet jag ju att ingen mus rimligen kan överleva särskilt länge i huset med fyra katter (eller tre om man inte räknar Bob). Bob är nämligen en stor djurälskare. I somras gick han uppför backen och knuffade en mus framför sig med nosen. När de kom till grindstolparna så nickade de farväl till varandra och Bob fortsatte in i huset och musen spankulerade bort efter vägen. När Bob är i farten är det eg bara nattfjärilar som behöver vara oroliga och dem ser inte ens jag som något större hot.

Nåväl jag räknar med att mina fyra katter ska kunna hålla ställningarna när jag sover och mota ev oönskade och okända element i huset.

Sa jag att jag älskar katter?…..

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *