Höstskörd och vårkänslor

2010-09-16

Ja här står regnet som spön i backen! Det är riktigt höstrusk idag. På gården har vi en liten arbetsmyra i mormor. Hon har ilat runt och plockat nypon och torkat, lagat massa matlådor och håller på med brödbak och äppelmos. Det känns bra att ta hand om äpplen och alla nypon vi har. Ska bli trevligt att äta ”riktigt” nyponsoppa. Därtill har hon gjort norra europas godaste kålpudding. Det är skönt att ha en duktig mormor!

Vi har också varit och köpt massa lökar som vi ska försöka gräva ner under dagen om vädret ger lite uppehåll någon gång. Tulpaner, narcisser och andra blommor som vi tänkte att vi skulle få njuta av under våren. Tidigare år har jag inte riktigt hunnit med den delen, det har varit så mycket annat men i år ligger vi lite mer i fas.

Jag kommer ihåg första året jag började plantera blommor här och där. Hade ett ”fågelbad” där jag såg framför mig att det skulle komma upp olika färger av kallor. En blomma jag är riktigt förtjust i. Jag köpte massor av lökar och proppade ner i fågelbadet. När det senare under sommaren blommade så kom det upp EN ynklig kalla och MASSOR av brudslöja. Brudslöja??? Mig veterligen hade jag inte köpt någon form av brudslöja. Men den kom i alla fall upp en-masse. Nåväl lite besviken var jag och själva brudslöjan var inte särskilt fin i fågelbadet. Mamma tog lite och torkade men resten rensade vi bort. Nu hoppas jag att lökarna verkligen är det som det står på påsen annars kan det ju bli lite spännande till våren.

Russin har äntligen fått på sin framsko på rätt sätt igen och har faktiskt kännts piggare de senaste dagarna. Dock var hon jättekonstig när jag började rida igår och kändes direkt halt i ett par steg när jag vände över i höger varv, sedan var det som om något hände och hon släppte i hela kroppen och blev pigg. Låsning? Konstigt?! Jag får se om hon verkar bra idag.

En annan lök som vi till våren också får anledning att ”skörda” är MATCHO! Ja nu är det bestämt att vi köper åringen som vi varit och tittat på. Vi håller på att slutföra affären. Det känns jätteroligt. Han kommer under det första året att stå på annat ställe så att han får gå med jämnåriga och ”bara” vara häst. Till nästa höst blir det aktuellt att börja göra något på riktigt. Återkommer med mer rapporter och bilder. Tänkte ge en liten förhandstitt på honom när han är fölunge.

Må så gott och grankott!

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *