Hej och hå kämpa på!!

2010-09-07

Det är ett uttryck jag själv inte använder speciellt ofta. Tycker det är äppelkäckt och ganska otäckt faktiskt. Jag har dock en kompis som ofta och gärna använder sig av det, speciellt om det på något sätt kan reta den som blir utsatt för detSmile.

Jag har kommit på att det är så skönt att ha en egen blogg där jag själv kan ge uttryck för saker som händer i mitt huvud eller runt omkring mig. Idag har jag osökt tänkt på Gabbi mycket under dagen. Det började redan imorse när hon annonserade att hon skaffat sig ett gymkort och i något sinnessvagt ögonblick verkligen undrade om inte jag ville följa med henne på gym. HA HA HA HA HA!!!! Det kommer ju inte att hända. Jag har egna erfarenheter av att ha provat olika träningsupplägg under olika perioder i livet och kan konstatera att alla former av träning jag provat inomhus suuuger.

Jag började faktiskt en gång med yoga vilket jag verkligen tror att jag skulle ha trivts med. Men en Frozen-shoulder satte stopp för ”Solens hälsning” och i stort sett alla andra övningar också där man förväntas kunna sträcka ut muskler och leder vilket jag försökte men om armen bara kommer till midjan inser man snart att ”sträck över huvudet” är bara att glömma.

Så min yoga-era kom av sig.

Under en period i livet när jag var resande försäljare så gick jag på hotellgym och tränade för att göra något annat än att sitta i bil. ingen hade dock berättat för mig att man inte ska göra 50 rep i benpress vilket gjorde att jag inte kunde trampa ner kopplingen dagen efter. Eftersom jag blev en trafikfara så gick det bort oxå!

Då provade jag att springa, men med taskiga fötter och dåliga skor samt mörka kvällar i okända städer och möten med märkliga människor gjorde att jag helt plötsligt förstod tesen ”det är bara rädda människor som springer”. Så ni behöver väl inte gissa men även det gick bort.

Idag nöjer jag mig med att rida, jag går runt 40 000 steg per dag och jag strechar. Det får räcka för mig, jag är ju trots allt medelålders vad kan mer förväntas då??

Jag ska med stort nöje och intresse följa Gabbis fortsatta vedermödor på Friskis och svettis (inte på plats så klart!) och hoppas verkligen att hon visar mer fallenhet för det än hon gjorde för Pilates (akta heminredningen) eller springa med skärm nedför stenbacken (aj, aj ,mitt knä). Å javisst ja det var ju det som ledde fram till denna underbara fritidssysselsättning, jag kan se det framför mig och eftersom jag har en begåvad sambo så har han kunnat visualisera det än mer SmileSmileSmileSmile

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *