Godisråtta

2010-10-11

Ja alla känner väl till begreppet. Jag vet verkligen inte var det kommer ifrån? I mitt hus har jag flera stycken men de är inte råttor, de är i första hand katter. Har väl aldrig varit med om maken till ”läckergommar”. Igår morse hittade jag en halväten Toblerone liggande i vardagsrumsmattan. Ja jag vet vem det var. Hon är randig och älskar verkligen allt som inte är kattmat. Häromdagen hittade jag halväten fudge. Om vi fikar så är hon allerstädes närvarande för hon älskar mormors bullar. Muffins går också bra och människomat generellt fungerar utmärkt.

Jag som inte har haft katt så länge känner mig lite förvirrad. Jag trodde att katter var mer som Bob. Dvs kräsna, rynkar på näsan åt allt som inte är specifikt till katt. Inte mina katter inte. Frida hon älskar allt från fetaost till ädelostsås. Indisk starkt kryddad mat, gott, gott, gott! Detsamma gäller Bettan. Hon verkar dock vara ännu mer sugen på godis och sött men äter gärna pasta, rått kött och pannkakor.

Stina är lite mer begränsad, hon låter godiset vara men älskar ost och skinka och viss människomat slinker också ner. Bob däremot han äter verkligen mest bara torrfoder. Han äter den dessutom utomhus! Han kliver ut genom dörren på morgonen, går raka vägen fram till tunnan som innehåller torrfoder och kraxar uppfodrande (ja han kan ju inte jama). Detsamma gör han på eftermiddagen (då har ju grannskapets alla andra katter hunnit äta upp hans foder).. Kraxar uppfordrande, äter några tuggor och sedan går han in.

Ska tilläggas att de har foder inne men Bob är en katt som vill bestämma själv hur det ska vara. Det känns skönt att ha en katt som verkligen är katt-lik i alla fall och på nåt sätt håller fördomarna vid liv.

Full fart nu in i en ny arbetsvecka. Nu tänkte jag också starta med mina besök till Matcho för att han ska hinna bekanta sig med oss. Spännande!

Ha det gott!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *