Det blev en åsna!

2010-09-27

Ja tänk att vi köpte en åsna?!Wink

Igår kom Matcho och hans kompis hem ifrån sommarbetet. De hade åkt fint på lastbilen och klev jättefint av när de kom fram. De var faktiskt så tysta att vi undrade om de glömt dem på vägen någonstans. Nu är han verkligen inne i en fruktansvärt ful period. Hals som ett sugrör, stor buk med synliga revben. Ganska rejäl i frampartiet men det saknas hull och muskler och benen är ganska grova. Ja lille skrutten, det är väl bara att ”gömma” honom i några månader så att han får äta upp sig och växa.

Vi ska åka över något i veckan och borsta lite på honom så att han får bort den där feta ”vara ute pälsen” och kanske börja se ut lite som en häst istället för ett utegångsfår.

Anita och Bosse kom över för att säga hej då till Careful och fölisen och sedan kom de till vårt stall också så vi fick oss en pratstund, trevligt. På kvällen passade vi på att äta middag tillsammans med Anna*2 och pratade lite om tävlingen Anna varit på under dagen. Ja det är verkligen upp som en pannkaka och ner som en sol eller hur man tänker i den här dressyrsporten…. Casper hade varit på tå när de kom fram och vevade med det längsta benet ut genom framluckan och någon vänlig själ hade sagt till Anna att ”nu får du väl säga åt honom!!”. Ja tänk hästmänniskor, jag tror säkert att Anna var jätteimponerad av att 1.80 Casper var vild i transporten, det är ju den uppladdning man söker till en dressyrtävling, eller??!!

Å andra sidan vi fick många glada skratt åt tokiga kommentarer igår i alla fall! Tack tjejer för en trevlig kväll!

Daniel som har blivit mästerfotografen i stövlar lyckades få åsnan på bild igår i alla fall. Detta är nog den enda bild jag kommer att visa på honom på ett tag…

Hästarna har fått den första dagens behandling och jag var inte direkt förvånad över att Russin hade mycket reaktioner på hela sin vänstersida. Hon har gått med något som nog kan jämföras med ryggskott ganska lång tid och nu när det släppt så är de andra musklerna också påverkade naturligtvis. Det sitter dock i princip bara på vänster sida så vi får se om hon är bättre idag. Skönt om vi äntligen kan komma åt det på riktigt. Jag kan känna att det ger lite ”hopp” för framtiden. Om hon kan springa runt Msv på 60% men ryggskott undrar hur bra det kan bli när hon kan röra sig…

Riojan var också påverkad och hon är som sagt något av ett mysterium, ibland får jag nästan känslan av att hon är reumatiker?? Undrar om det förekommer på häst, måste nog googla.

En liten bild på åsnanSmile

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *